Warning: Undefined array key "options" in /home/users/ltuczynski/public_html/agro-patent.pl/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 194

YaraVita BORTRAC

YaraVita Bortrac

YaraVita Bortrac jest formułowanym nawozem dolistnym zawierającym bor, produkowanym w oparciu o najwyższe normy jakości, aby zagwarantować skład, bezpieczeństwo dla roślin oraz efektywność nawożenia.

Płynna forma produktu ułatwia odmierzanie oraz tworzenie cieczy roboczej.

Odpowiednia formulacja nawozu oraz dobór surowców zapewniają najwyższe bezpieczeństwo dla roślin. Daje to pewność, że stosowanie YaraVita Bortrac nie spowoduje uszkodzeń roślin uprawnych.

Doskonała jakość produktu daje możliwość łącznego stosowania z wieloma środkami ochrony roślin, co oszczędza czas i obniża koszty. Swobodny dostęp do tabel mieszania (www.tankmix.com lub aplikacja TankmixIT) pozwala szybko upewnić się czy dane produkty mogą być łącznie stosowane.


Składniki pokarmowe

  • Forma: Płyn
  • B150 g/l

Metoda aplikacji

Jabłoń

Jabłoń: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.

Morela

Morela: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.

Burak

Burak ćwikłowy: 1 l/ha, 6 tygodni po wschodach. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Borówka

Borówka amerykańska: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 l/ha.

Kapustowate

Kapustowate: 3l/ha między 4 a 6 liściem właściwym. Zabieg można powtórzyć po 10-14 dniach. Dawka wody: 200 l/ha.

Brokuł

Brokuł: 1 l/ha w momencie powstawania róż. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Kapusta

Kapusta głowiasta biała: 1 l/ha, początek zawijania się główek. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Marchew

Marchew: 3l/ha gdy rośliny osiągną 10-15cm wysokości. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po 10-14 dniach. Dawka wody do 200l/ha.

Kalafior

Kalafior: 1 l/ha w momencie powstawania róż. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Seler korzeniowy

Seler korzeniowy: 1 l/ha, po zwarciu rzędów. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Zboża

Zboża: 1 l/ha w fazie BBCH 14-30. Ilość wody: 200 l/ha.

Czereśnia

Czereśnia, Wiśnia: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.

Chińska kapusta

Kapusta pekińska: 1 l/ha, 3 tygodnie po sadzeniu. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Czosnek

Czosnek: 1 l/ha, 4-5 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Kukurydza

Kukurydza: 2-3 l/ha w fazie 6-8 liści. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po upływie 10-14 dni. Ilość wody: 200 l/ha.

Rzepak

Rzepak ozimy: jesienią, 1-2 l/ha od fazy 4-6 liści, wiosną, 2-3 l/ha po ruszeniu wegetacji aż do fazy zielonego pąka. Ilość wody: 200 l/ha. Rzepak jary: 2-3 l/ha od fazy 4-6 liści. Ilość wody: 200 l/ha.

Cebula

Cebula: 1 l/ha, 4-5 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Brzoskwinia

Brzoskwinia: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.

Grusza

Grusza: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.

Śliwa

Śliwa: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.

Ziemniak

Ziemniaki: 1-2 l/ha tydzień po pełnych wschodach. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po upływie 10-14 dni. Ilość wody: 200 l/ha.

Burak cukrowy

Buraki cukrowe: 2-3 l/ha w fazie 4-6 liści. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po upływie 10-14 dni. Ilość wody: 200 l/ha.

Pomidor

Pomidor polowy: 1 l/ha, początek kwitnienia. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.