YaraVita Bortrac
YaraVita Bortrac jest formułowanym nawozem dolistnym zawierającym bor, produkowanym w oparciu o najwyższe normy jakości, aby zagwarantować skład, bezpieczeństwo dla roślin oraz efektywność nawożenia.
Płynna forma produktu ułatwia odmierzanie oraz tworzenie cieczy roboczej.
Odpowiednia formulacja nawozu oraz dobór surowców zapewniają najwyższe bezpieczeństwo dla roślin. Daje to pewność, że stosowanie YaraVita Bortrac nie spowoduje uszkodzeń roślin uprawnych.
Doskonała jakość produktu daje możliwość łącznego stosowania z wieloma środkami ochrony roślin, co oszczędza czas i obniża koszty. Swobodny dostęp do tabel mieszania (www.tankmix.com lub aplikacja TankmixIT) pozwala szybko upewnić się czy dane produkty mogą być łącznie stosowane.
Składniki pokarmowe
- Forma: Płyn
- B150 g/l
Metoda aplikacji
Jabłoń
Jabłoń: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Morela
Morela: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Burak
Burak ćwikłowy: 1 l/ha, 6 tygodni po wschodach. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Borówka
Borówka amerykańska: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 l/ha.
Kapustowate
Kapustowate: 3l/ha między 4 a 6 liściem właściwym. Zabieg można powtórzyć po 10-14 dniach. Dawka wody: 200 l/ha.
Brokuł
Brokuł: 1 l/ha w momencie powstawania róż. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Kapusta
Kapusta głowiasta biała: 1 l/ha, początek zawijania się główek. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Marchew
Marchew: 3l/ha gdy rośliny osiągną 10-15cm wysokości. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po 10-14 dniach. Dawka wody do 200l/ha.
Kalafior
Kalafior: 1 l/ha w momencie powstawania róż. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Seler korzeniowy
Seler korzeniowy: 1 l/ha, po zwarciu rzędów. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Zboża
Zboża: 1 l/ha w fazie BBCH 14-30. Ilość wody: 200 l/ha.
Czereśnia
Czereśnia, Wiśnia: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Chińska kapusta
Kapusta pekińska: 1 l/ha, 3 tygodnie po sadzeniu. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Czosnek
Czosnek: 1 l/ha, 4-5 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Kukurydza
Kukurydza: 2-3 l/ha w fazie 6-8 liści. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po upływie 10-14 dni. Ilość wody: 200 l/ha.
Rzepak
Rzepak ozimy: jesienią, 1-2 l/ha od fazy 4-6 liści, wiosną, 2-3 l/ha po ruszeniu wegetacji aż do fazy zielonego pąka. Ilość wody: 200 l/ha. Rzepak jary: 2-3 l/ha od fazy 4-6 liści. Ilość wody: 200 l/ha.
Cebula
Cebula: 1 l/ha, 4-5 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Brzoskwinia
Brzoskwinia: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Grusza
Grusza: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Śliwa
Śliwa: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Ziemniak
Ziemniaki: 1-2 l/ha tydzień po pełnych wschodach. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po upływie 10-14 dni. Ilość wody: 200 l/ha.
Burak cukrowy
Buraki cukrowe: 2-3 l/ha w fazie 4-6 liści. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po upływie 10-14 dni. Ilość wody: 200 l/ha.
Pomidor
Pomidor polowy: 1 l/ha, początek kwitnienia. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.